Geen match in DNA-onderzoek Nicky Verstappen

MAASTRICHT - Nieuw DNA-onderzoek in de zaak van de in 1998 vermoorde jongen Nicky Verstappen heeft geen zogenoemde match opgeleverd.

Van in totaal 107 mannen die werd gevraagd om vrijwillige medewerking, stonden tachtig mannen DNA af.

De resultaten leverden geen overeenkomsten op met sporen die op het lichaam van het 11-jarige slachtoffer werden gevonden.

Het Openbaar Ministerie in Maastricht heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Drie personen hebben geweigerd deel te nemen, vijftien personen verschenen om onbekende reden niet, vier mensen zijn overleden en twee zijn vertrokken uit Nederland en niet meer te vinden. Het DNA van drie mannen zat al in de databank.

Kampleiders

Op 10 augustus 1998 werd de 11-jarige Nicky Verstappen als vermist opgegeven. Hij nam deel aan een jeugdkamp in natuur- en recreatiegebied De Heikop op de Brunsummerheide in Brunssum. Op 11 augustus werd hij in de buurt van het kamp dood teruggevonden.

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat alle kampleiders van het jeugdwerk van de Heibloem hun DNA ter beschikking hebben gesteld.

Het onderzoek van politie, justitie en het Nederlands Forensisch Instituut begon in maart als laatste poging om nog iets te doen met sporen die door nieuwe technieken in 2008 werden gevonden. Eerdere DNA-onderzoeken waren reeds zonder resultaat.

Tip de redactie