Tanker met vliegtuigbrandstof lekt na ongeluk

SCHEVENINGEN - Een Griekse tanker met vliegtuigbrandstof heeft dinsdagochtend een gat van 5 bij 6 meter opgelopen door een aanvaring met een Cypriotisch containerschip, ruim 30 kilometer ten westen van Scheveningen.

De aanvaring lijkt met een sisser te zijn afgelopen. Rond 07.00 uur kwam het Griekse vaartuig in aanvaring met een Cypriotisch containerschip, waardoor er een gat werd geslagen in de romp.

Een deel van de kerosine in het lekke, relatief kleine compartiment werd overgepompt in een ander compartiment. De brandstof die wel lekte, verdampt snel.

Volgens de Kustwacht is er dan ook geen gevaar voor het milieu. Ongeveer twee uur na de aanvaring lekte er al geen kerosine meer.

Bemanning

Het containerschip, dat ook beschadigd raakte, kreeg toestemming naar Rotterdam te varen. Aan boord zijn twaalf bemanningsleden, aan boord van de tanker 25. Niemand raakte gewond.

Er zijn diverse schepen naar de plaats van de aanvaring gestuurd, waaronder sleepboten en een reddingsboot. Ook zette de Kustwacht een vliegtuig in om een beter beeld van de situatie te krijgen.

De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. Volgens de Kustwacht was het zicht goed.

Lees reacties op dit bericht via NUlive.

Lek Griekse tanker

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie