TILBURG - De 37-jarige Tilburgse taxichauffeur die zaterdag dood werd gevonden in Kaatsheuvel is door ''vuurwapengeweld'' om het leven gekomen. Dat heeft sectie uitgewezen. Dat liet de politie maandag weten.

De man werd zaterdag op een weggetje tussen twee campings door een passant gevonden in de buurt van zijn wagen. De politie vermoedde zaterdag al dat er sprake was van een misdrijf.

In de nacht van zaterdag op zondag voerden ongeveer vijftig zelfstandige Tilburgse taxichauffers in het centrum van de stad actie om stil te staan bij de dood van hun collega.

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg meldde maandagavond op vragen uit de gemeenteraad dat hij de chauffeurs toestemming had gegeven om aan hun emoties uiting te geven. Hun protest is door goed optreden van de politie relatief rustig verlopen, vertelde de burgemeester.

Tegenstellingen

Via het reguliere overleg met de Tilburgse taxibranche wil de gemeente voorkomen dat de tegenstellingen zoals die afgelopen weekeinde tussen de georganiseerde rijders en de zelfstandige chauffeurs leken te ontstaan, groter worden.

Over de achtergronden van de dood van de Tilburgse taxichauffeur deed de burgemeester geen nadere mededelingen.

Dode door geweldsmisdrijf