Geert Dales weg bij InHolland

DEN HAAG - Bestuursvoorzitter Geert Dales vertrekt met ingang van maandag bij hogeschool InHolland. Reden is een verschil van inzicht met de raad van toezicht en de rest van het college van bestuur over de bestuursstijl die nodig is bij de onderwijsinstelling.

Een woordvoerder bevestigde maandag een bericht hierover in de Volkskrant..

Volgens de zegsman is er een al langer lopend verschil van inzicht, maar is dat nog eens onderstreept door de situatie die is ontstaan rond de opleiding Media & Entertainment Management in Haarlem.

Een commissie onder leiding van oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers concludeerde onlangs dat een grote groep studenten bij die opleiding te makkelijk het diploma kon halen.

De medezeggenschapsraad van InHolland liet vrijdag nog weten zeer bezorgd te zijn. De raad vroeg zich af of het college van bestuur de problemen wel het hoofd zou kunnen bieden.

Motie

 Verder nam de Tweede Kamer vorige week een motie aan van de SP die stelt dat de hogeschool onterecht ontvangen diplomabonussen moet terugbetalen aan de overheid. Doordat het studenten makkelijker zou zijn gemaakt af te studeren kon een zogenoemde diplomabonus worden opgestreken.

''InHolland heeft voor ten minste 150 diploma’s onterecht een bonus ontvangen van ruim 10.000 euro. Er is dus minimaal 1,5 miljoen euro extra beschikbaar voor goed onderwijs'', aldus de indiener van de motie, Jasper van Dijk, donderdag.

Verbetering

Karel Noordzij, voorzitter van de raad van toezicht, vindt het vertrek van Dales ''ontzettend jammer". De raad is Dales erkentelijk voor de verbetering die hij tot stand heeft gebracht bij de hogeschool.

Dales was in dienst sinds medio 2007. De twee zittende bestuursleden, Lein Labruyère en Joke Snippe, is gevraagd de taken van Dales voorlopig over te nemen.

Volg reacties op dit bericht via NUlive.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie