DEN HAAG - De ANWB stapt per direct uit het landelijk consumentenoverleg over de ov-chipkaart (LCO).

Dit staat in een brief aan het ministerie van Verkeer & Waterstaat en de Regiegroep ov-chipkaart die maandag is verstuurd, zo meldt de ANWB.

De automobilistenvereniging vindt dat haar ''inbreng in dit overleg onvoldoende serieus wordt genomen’’ en ziet ''geen meerwaarde in verdere deelname".

Verbeteringen

Het duurt volgens de ANWB te lang voordat reizigers verbeteringen merken, terwijl de uitrol van de ov-chipkaart volop doorgaat en de strippenkaart in steeds meer regio’s wordt afgeschaft.

De ANWB staat nog wel achter de invoering van de ov-chipkaart. Eén kaart voor het hele openbaar vervoer moet reizigers gemak bieden als zij hun reis met het ov combineren met de auto of de fiets.

Reacties

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is niet blij met het besluit van de ANWB: ''Het is jammer dat ze uit het overleg zijn gestapt. Zeker omdat ze nu de inbreng van de reizigers niet kunnen vertegenwoordigen in het overleg'', aldus een woordvoerster.

De SP vindt dat minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat moet stoppen met het verplichten van het elektronische kaartje. De partij wil dat de minister de komende tijd in geen enkele regio de strippenkaart afschaft.

''Eerst moeten de grote problemen met de ov-chipkaart worden opgelost, dan gaan de reizigers de kaart uit vrije wil gebruiken en dan pas kan je gaan denken aan het verplichten van de ov-chipkaart. Dat is de volgorde'', aldus SP-Kamerlid Farshad Bashir.