AMSTERDAM - Na de krakersrellen in Amsterdam van vrijdagavond is het verder rustig gebleven in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat heeft een woordvoerster van de politie zaterdag gezegd.

De krakers hadden vrijdagavond in de Spuistraat een pand gekraakt. De politie bekijkt zaterdag of het pand ontruimd moet worden, aldus de woordvoerster.

De demonstratie begon aan het eind van de middag op het Spui. Later op de avond liep het uit de hand en ontstonden er rellen. Een groep van tweehonderd krakers richtte vernielingen aan en wierpen barricades op. Twee politiemensen raakten gewond, evenals drie politiepaarden.

De woordvoerster kon zaterdagochtend nog niet zeggen hoe het met de agenten en paarden gaat. De politie hield elf krakers aan.

Nijmegen

Wel hebben krakers opgeroepen tot een betoging in Nijmegen. In een rondgemailde verklaring wordt gesteld dat krakers en sympathisanten uit het hele land zaterdagmiddag naar Nijmegen komen.

De betoging begint om 13.00 uur op het Joris Ivensplein. De bedoeling is dat de deelnemers vervolgens door het centrum van de stad trekken.

Bekijk onze special over krakers op Nu&Toen

Krakers demonstreren in Amsterdam