HOORNAAR - Evangelist Joop van Ooijen is niet van plan om de na een verfbeurt de rood- en oranjegekleurde tekst Jezus redt op het dak van zijn boerderij langs de A15 te verwijderen.

Samen met zijn advocaat Romana le Roy beraadt hij zich op verdere stappen in de soap met de gemeente Giessenlanden, die hem een dwangsom heeft opgelegd.

Het conflict tussen de gemeente en de 'dakevangelist' sleept zich al jaren voort. Giessenlanden vindt dat de tekst op het dak niet in het landschap past. De kleuren zouden te contrasterend zijn en het formaat te groot. De Raad van State besloot in juli dat de gemeente de evangelist terecht een dwangsom had opgelegd.

Verfbeurt

'Dakevangelist' Van Ooijen schilderde onlangs onder druk van een dwangsom de witte tekst over in rood en oranje en dacht daarmee aan de eisen te voldoen. De verfbeurt heeft niets aan het standpunt van de gemeente veranderd en daarom moet de tekst nog steeds tekst, aldus wethouder Jan de Groot (VVD).

Van Ooijen twijfelde daarom of hij zijn strijd zou staken, maar heeft na overleg besloten te kijken of hij alsnog zijn gelijk kan halen. Welke stappen Van Ooijen precies gaat ondernemen, is nog niet duidelijk. "Ik heb nog tijd nodig om te kijken wat het beste is", aldus Le Roy. De advocate wijst erop dat in de gemeente nog twee boerderijen staan met dakteksten.