Vrouw en drie kinderen omgekomen bij ongeval A59

SPRANG-CAPELLE – Een vrouw en drie kinderen zijn vrijdagochtend om het leven gekomen door een ongeval op de A59 ter hoogte van Sprang-Capelle.

Een vierde kind is met ernstig letsel met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd.

De slachtoffers maken deel uit van meerdere gezinnen. De dode kinderen zijn leerlingen van de dansacademie Lucia Marthas uit Amsterdam.

De personenauto van de slachtoffers raakte bij een botsing ingeklemd tussen twee vrachtwagens. Volgens de politiewoordvoerster zag de vrachtwagenchauffeur die achter de auto reed een file te laat.

Een ooggetuige vertelde aan NU.nl dat de politie veel moeite had om de dodelijke slachtoffers uit de personenauto te halen. Het voertuig is met de slachtoffers er nog in afgevoerd. De politie benadert de vermoedelijke nabestaanden.

Gevaarlijk rijgedrag

De 29-jarige man uit Rossum raakte lichtgewond en is in het ziekenhuis aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag.

Zestien van de leerlingen van de dansacademie waren op weg naar De Efteling voor tv-opnames van het nieuwe RTL8-kinderprogramma De Schatkamer. De opnames zijn een week opgeschort. Dansschool Lucia Marthas gaat een week dicht.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend rond tien uur. De A59 was in de richting van Den Bosch bijna de hele dag afgesloten voor technisch onderzoek en berging van de voertuigen. De auto is met de slachtoffers er nog in afgevoerd. De politie benadert de vermoedelijke nabestaanden.

De snelweg ging rond half vijf weer open. Voor de hulpverleners is bedrijfsopvang en Slachtofferhulp ingeschakeld.

Ongeval A59

Lees meer over:
A59
Tip de redactie