Voorwaardelijke straf voor doortrekken baby

ARNHEM - Een vrouw uit Apeldoorn die op het toilet beviel en haar pasgeboren dochtertje probeerde door te trekken, is dinsdag veroordeeld voor kinderdoodslag.

Het gerechtshof in Arnhem legde de vrouw een jaar voorwaardelijke celstraf op, met als voorwaarde ze zich laat behandelen.

De inmiddels 31-jarige Sue L. verbleef in november 2008 lang op de wc in haar woning en vroeg iemand die op bezoek was om een schaar.

Toen na lange tijd de vriend van L. thuiskwam, waarschuwde hij de hulpdiensten. Ambulancepersoneel trof het kindje aan in de toiletpot. Het meisje was toen al overleden door verdrinking of onderkoeling of een combinatie van beide.

Paniek

De vrouw stelde eerder dat zij niets van de zwangerschap en de bevalling had gemerkt. Dat gelooft het gerechtshof niet. Het hof denkt dat de vrouw de bevalling wilde verbergen.

Deskundigen geloofden dat zij uit paniek handelde en constateerden bij de vrouw psychische stoornissen. Justitie had ook een jaar voorwaardelijke celstraf geëist, maar dan wegens 'doodslag' en niet wegens 'kinderdoodslag'.

De rechtbank had de vrouw anderhalf jaar cel opgelegd, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie