Files door mist, miezerregen en werkzaamheden

DEN HAAG – Miezerregen en mist hebben dinsdag voor veel files gezorgd. Tevens werd luchthaven Eindhoven Airport gesloten.

De ANWB meldt dat er op alle wegen rond half negen 370 kilometer file stond, bijna een verdubbeling van het normale aantal kilometers op dinsdagochtend.

De grootste problemen deden zich voor rond Amsterdam, in Noord-Brabant, bij de Maasvlakte en op de A50. De problemen in Amsterdam werden veroorzaakt door de miezerregen en in Brabant stonden de wegen vol door de dichte mist.

Op de N15 richting de Maasvlakte leidde een ongeval met een vrachtwagen tot een afsluiting die uren duurde.

Op de A50 verricht Rijkswaterstaat al een aantal weken grote onderhoudswerkzaamheden. Die veroorzaakten ook dinsdagochtend weer meer dan 20 kilometer file rond Nijmegen. Op de A58 van Vlissingen naar Bergen op Zoom leidde een afsluiting van de weg in de ochtendspits tot een kilometerslange file. Rond negen uur was de drukte op de Nederlandse wegen afgenomen, aldus de ANWB.

Eindhoven Airport

Hardnekkige dichte mist die dinsdag lokaal boven Noord-Brabant hangt, leidt ertoe dat er nauwelijks vliegverkeer mogelijk is op Eindhoven Airport.

Tot half een is er geen enkele vlucht aangekomen. Inkomende vluchten wijken uit naar Weeze (Duitsland) of Schiphol. Passagiers komen met de bus naar Eindhoven. Uitgaande vluchten zijn geannuleerd. Alleen één vliegtuig naar Londen heeft kunnen vertrekken.

Een woordvoerder van de regionale luchthaven heeft dat gezegd. Aan het begin van de middag lijkt het weer zich licht te verbeteren maar op voldoende zicht is het voorlopig nog wachten.

Bekijk onze verkeerpagina

Lees meer over:
Tip de redactie