GGZ-verpleegkundige beschuldigd van ontucht

EINDHOVEN – Een sociaal-psychiatrisch verpleegkundige van de GGZ Eindhoven (GGZe) is door een patiënte beschuldigd van ontucht. De politie heeft dat maandag gezegd.

De 54-jarige man heeft toegegeven dat hij een intieme relatie heeft gehad met de cliënte en hij is ontslagen.

De seksuele relatie met de fysiek beperkte psychiatrisch patiënte (56) ontstond in 2008 tijdens huisbezoeken van de verpleegkundige. De relatie werd in maart 2009 via een vertrouwenspersoon aan de GGZe gemeld.

In twee gesprekken met zijn leidinggevenden biechtte de verpleegkundige de heimelijke relatie op. Hij werd op staande voet ontslagen maar daar bleef het niet bij.

Schadevergoeding

De vrouw stapte naar de politie en stelde de instelling aansprakelijk. De verzekeraar van de GGZe handelt op dit moment het verzoek om schadevergoeding af. De GGZe diende een tuchtklacht tegen de voormalig werknemer in.

Maandag vroeg de instantie bij het regionaal tuchtcollege om schorsing van hem uit het register van verpleegkundigen.

Verliefd

De verpleegkundige vertelde maandag dat hij verliefd was en niet heeft overwogen om de relatie aan zijn leidinggevenden te melden. Hij heeft de relatie na ongeveer een jaar zelf beëindigd. Volgens zijn advocaat was de intieme relatie niet alleen zijn initiatief. De verpleger heeft spijt betuigd en zijn ontslag aanvaard.

In juli werd de man opgepakt door de politie voor verhoor. Over de huidige stand van het politieonderzoek is niet meer bekend.

Het regionaal tuchtcollege doet op 3 november uitspraak.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie