Eindhoven claimt recht gebiedsverbod Sytze van der V.

EINDHOVEN - Burgemeester Rob van Gijzel zal aan pedoseksueel Sytze van der V. (62) opnieuw een gebiedsverbod opleggen als daar aanleiding toe is.

De burgemeester meent dat hij een gebiedsverbod voor bepaalde duur en omvang mag uitvaardigen nu een uitspraak van de bestuursrechter in Den Bosch daarover onherroepelijk is geworden, heeft hij maandag in een verklaring laten weten.

Een aanleiding zou kunnen zijn als er signalen zijn dat Van der V. weer naar Eindhoven komt, noemde de woordvoerder van Van Gijzel maandag als voorbeeld. Op dit moment is dat niet aan de orde.

Bewegingsvrijheid

De bestuursrechter oordeelde in augustus dat een gebiedsverbod voor onbepaalde duur en voor de hele gemeente Eindhoven een buitenproportionele inbreuk op de bewegingsvrijheid van de veroordeelde pedoseksueel vormt. De burgemeester ging tegen de uitspraak in hoger beroep om zijn positie in een vervolgproces veilig te stellen.

Omdat Sytze van der V. niet in hoger beroep ging, trekt ook Van Gijzel zijn appel in.

Sytze van der V. is veroordeeld voor ontucht met jongens uit de Eindhovense wijk Woensel. Vanwege nog lopende beroepsprocedures hoeft hij zich nog niet te houden aan reclasseringstoezicht en daarom koos Van Gijzel een jaar geleden voor een gebiedsontzegging.

Tip de redactie