STEVENSWEERT - Een 52-jarige man uit Stevensweert is maandagochtend aangehouden op verdenking van het medeplegen van de moord op de Limburger Ronald Noteboren vorig jaar.

Het Openbaar Ministerie in Maastricht heeft dat bekendgemaakt.

Het in stukken gesneden lichaam van de 41-jarige man uit Schinnen werd in februari 2009 gevonden in de berm van de autoweg E314 in België. Zijn hoofd en handen ontbraken. Het lichaam werd eind vorig jaar aan de Nederlandse autoriteiten overgedragen waarna de Limburgse politie het onderzoek voortzette.

Drie dagen onderzoek

Justitie laat weten dat in de woning van de verdachte in Stevensweert en in een woning van hem in Obbicht de komende drie dagen forensisch onderzoek gedaan zal worden.

Onder anderen acht deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut en twaalf rechercheurs van de Brabantse en Limburgse politie zijn daar bij betrokken. Zij verrichten onder meer bijzonder onderzoek naar vegetatie (gras) en DNA-onderzoek op honden- en paardenharen.

Meer aanhoudingen

Noteboren werd voor het laatst gezien toen hij op 18 februari 2009 uit zijn woning vertrok. De bouwondernemer ging in januari 2008 failliet en stond onder meer in het krijt bij de fiscus en bouwbedrijven. Het is onduidelijk of zijn gewelddadige dood hiermee verband houdt.

Het Openbaar Ministerie liet desgevraagd weten dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.