'Weinig belangstelling ov-chipkaart'

AMSTERDAM - De belangstelling voor de ov-chipkaart onder treinreizigers is minimaal. Nog geen vijf procent van de reizigers gebruikt de digitale kaart. Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Volgens de krant worden wekelijks driehonderdduizend ritten met de chipkaart bij de NS geregistreerd, terwijl er dagelijks 1,1 miljoen treinritten worden gemaakt.

De geringe belangstelling voor de ov-chipkaart in het treinverkeer heeft volgens de krant gevolgen voor het succes van de kaart.

Als de kaart mislukt bij het treinverkeer dan zou de kaart bij bus, tram en metro geen functie meer hebben. De ov-chipkaart moet het enige betaalmiddel worden in het openbaar vervoer.

Geen herkenning

Een woordvoerder van de NS reageert tegenover NU.nl op de berichtgeving. ‘’Wij herkennen ons hier totaal niet in. Er zijn inmiddels 750.000 reizigers overgestapt, dat hadden we pas aan het einde van dit jaar verwacht. Begin 2011 verwachten we dat het aantal is gegroeid naar een miljoen.’’

‘’Ook is het zo dat 20.000 reizigers per week overstappen op de ov-chip. Daarmee zeg ik niet dat ze het direct zullen gebruiken, maar dat zouden ze wel kunnen doen.

Wennen

De aantallen passen in de verwachtingen van de NS. ‘’We hebben heel bewust voor een stap-voor-stap-benadering gekozen, en ons eerst gericht op voordeelurenkaarthouders. De mensen moeten er toch aan wennen.’’

Uit eigen onderzoek van de NS is gebleken dat meer dan driekwart van de reizigers tevreden is over de ov-chipkaart.

Lees meer over:
Tip de redactie