DELFT - Tegenstanders van de A4 door Midden-Delfland hebben zaterdagmiddag geprotesteerd tegen de aanleg van het stuk snelweg.

Zo'n 250 actievoerders liepen van de twee uiteinden van het 7 kilometer lange tracé in begrafenisstoeten naar elkaar toe.

Op het ontmoetingspunt hebben zij het stuk weg ''ritueel'' begraven.

Dat zei een woordvoerder van Milieudefensie, die het protest organiseerde samen met onder andere de Milieufederatie Zuid-Holland en bewoners van Schiedam, Midden-Delfland, Delft en Vlaardingen.

Picknick

Tijdens een picknick op het ontmoetingspunt spraken onder anderen de Tweede Kamerleden Liesbeth van Tongeren en Farshad Bashir van de SP.

Voor het ten grave dragen van de weg werd de Zesde Symfonie in F majeur ''Pastorale'' opus 68 van Ludwig van Beethoven gespeeld.

Vijftig jaar

De demissionaire ministers Camil Eurlings (Verkeer) en Tineke Huizinga (Ruimtelijke Ordening) besloten begin deze maand officieel tot de aanleg van het stuk snelweg waarover zo'n vijftig jaar is gesproken.

De actievoerders konden zaterdag op een groot spandoek zogeheten Bekeurlings schrijven, tegen alle plannen en besluiten van Eurlings.

Raad van State

De actiegroepen gaan naar de Raad van State (RvS) om het besluit aan te vechten als volgende week het exacte tracé van de A4 Midden-Delfland bekend wordt.

Volgens de woordvoerder van Milieudefensie zijn alle actiegroepen ervan overtuigd dat het stuk snelweg er ook nu niet zal komen. ''Eurlings had veel haast om het besluiten te tekenen; daarbij heeft hij foutjes gemaakt.''