TERSCHELLING - Op Terschelling en bij de Engelse kustplaats Hull zijn respectievelijk een linker- en rechtervoet aangespoeld van vermoedelijk een en dezelfde persoon.

De linkervoet, een schoen en een sok met botjes, werden zaterdag gevonden op Terschelling.

De rechtervoet werd begin augustus in Hull aangetroffen, dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Het is nog niet bekend van wie de voeten waren.

Toeval

Het KLPD ontdekte bij toeval dat de rechtervoet in Hull was aangespoeld. ''We hebben contact opgenomen met de producent van de schoen. Die meldde contact te hebben gehad met de Engelse politie omdat daar eenzelfde schoen was gevonden'', aldus de woordvoerder. Het is niet bekend of het mannelijke of vrouwelijke voeten betreft.

Identificeren

Volgens de woordvoerder is het niet eenvoudig om de voeten te identificeren. De Engelse politie is het in ieder geval nog niet gelukt. ''Maar wij zijn eigenwijs genoeg en proberen een DNA-profiel van de linkervoet te krijgen.''

De linkervoet ligt op dit moment bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Met een DNA-profiel kan in de database voor vermisten worden gezocht naar een match, mits het om Nederlandse voeten gaat.