AMSTERDAM - Twee jongens hebben vrijdagnacht een 21-jarige Rijnsburger met een luchtbuks in zijn gezicht geschoten en hem daarna geschopt en geslagen. De politie laat weten dat een 17-jarige verdachte is opgepakt.

Een halfuur na middernacht liep het slachtoffer in zijn woonplaats ten oosten van Katwijk met een vriend over de Graaf Florislaan toen ze twee jongens tegenkwamen.

Een jongen schold hem uit. Toen hij op hem afstapte om te vragen waarom hij dat deed, pakte de andere jongen een luchtbuks uit zijn zak en loste hij meerdere schoten.

De man raakte daardoor gewond in zijn gezicht. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen. De man wist te vluchten en waarschuwde de politie.

Ontkennen

Die sprak al snel getuigen die vertelden wie de daders waren. In de woning van een van hen, eeen 17-jarige Rijnsburger, troffen de politie hen aan.

De jongen van wie wordt vermoed dat hij had geschoten nam de benen. De 17-jarige jongen is in de woning aangehouden. Hij ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft. De andere verdachte wordt gezocht.