RIJSWIJK - Zeker negen mensen zijn dit weekeinde omgekomen door verkeersongevallen. Het zwaarste ongeval deed zich voor in Den Haag. Daar kwam zaterdagavond een 33-jarige Pool om toen die met zijn auto tegen een boom reed.

Hij verloor vermoedelijk de macht over het stuur omdat hij te hard reed. Twee inzittenden, een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Polen, raakten zwaargewond.

In dezelfde stad, op de Waldeck Pyrmontkade, overleed zaterdagnacht een 44-jarige man nadat hij was aangereden door een voertuig van Randstadrail.

Hij en een 35-jarige man zagen het voertuig over het hoofd. De laatste kon nog net wegspringen.

Snelweg A59

Zondagochtend vroeg overleed een 52-jarige man uit Terheijden toen hij op de snelweg A59 door een auto werd aangereden. Het is onduidelijk waarom de man de snelweg opliep. Zijn familie houdt er rekening mee dat hij na een bezoek aan bekenden een kortere weg naar huis wilde nemen en daarom de rijksweg is overgestoken.

In Heerlen kwam zondagmiddag een 90-jarige voetganger om het leven toen hij werd geschept door een auto. Het slachtoffer liep op het trottoir van de Vergilusstraat toen een wagen met hoge snelheid de straat inreed en over de man heen reed. Hij overleed ter plekke.

Fietsster

In Sint Maartensdijk overleed een 67-jarige fietsster nadat ze frontaal door een automobilist was aangereden. De chauffeur van de wagen had te veel gedronken. Bij Pesse (Drenthe) verongelukte zondagavond op de A28 een motorrijder. Bij dat ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

Een 26-jarige vrouw uit het Noord-Limburgse dorp Bergen verongelukte zaterdagavond op de Rijksweg bij haar woonplaats. Ze botste met haar auto tegen een boom. Op dezelfde avond overleed een 17-jarige bromfietsster uit Oldebroek als gevolg van een ongeval eerder op de dag.

Botsing

Het meisje reed over de Bovenheigraaf in het Gelderse dorpje 't Loo toen een 41-jarige automobilist haar van achteren aanreed. In het Gelderse plaatsje Heelweg overleed de bestuurder van een personenauto nadat hij op een kruising in botsing kwam met een bestelbusje.

Een 57-jarige inwoner van het Noord-Hollandse dorp Buitenkaag overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag nadat hij met zijn auto in het water van de Ringvaart belandde. Een voorbijganger, die de auto zag liggen, belde 112.

Een duikploeg van de brandweer haalde de bestuurder uit de auto. Ambulancepersoneel probeerde hem ter plekke te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

Verkeersongevallen