AMSTERDAM - Twee aanrijdingen op het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht zorgen vrijdagmiddag voor een verkeerschaos op het knooppunt. Het verkeer moet rekening houden met forse files. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Op de A2 van Utrecht naar Den Bosch botsten een vrachtwagen en vijf auto's.

Door de aanrijding is de rechterrijstrook versperd. Op de snelweg stond daardoor rond 16.30 uur 32 kilometer file tussen Vinkeveen en knooppunt Oudenrijn.

A12

Bijna tegelijkertijd ging het mis op de A12 van Den Haag naar Utrecht mis ter hoogte van hetzelfde knooppunt. Dit keer botsten drie auto's en een vrachtwagen op elkaar. Een persoon raakte bekneld.

Op de A12 werden ter hoogte van knooppunt Oudenrijn drie rijstroken afgesloten, met als gevolg van een file van 31 kilometer tussen Nieuwerbrug en het knooppunt Oudenrijn.

Binnenstad

Ook in de binnenstad van Utrecht is verkeerschaos ontstaan na een ongeval, meldt RTV Utrecht. Een bus reed daar een vrouw aan. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht en het verkeer in de binnenstad wordt omgeleid. Ook bussen kunnen niet verder.

Bekijk de actuele verkeersinformatie