AMSTERDAM - In het onderzoek naar drie verkrachtingen in de Bollenstreek zijn DNA-sporen aangetroffen die overeenkomen met die van de 37-jarige verdachte. Hij wordt ook verdacht van een verkrachting uit 2002.

Dat laat de politie maandag weten. De man uit Voorschoten werd woensdag aangehouden nadat dinsdagnacht een 24-jarige vrouw in Hillegom was verkracht. Ze was rond 01.00 uur op het fietspad langs de Leidsestraat bij het Shell-tankstation van haar fiets getrokken en in een weiland verkracht.

Op 25 juli en op 11 augustus werden een vrouw en een meisje van respectievelijk 23 en 15 jaar verkracht. Ook bij deze zaken komt het DNA-materiaal overeen met dat van de verdachte.

Meer zaken

Uit het onderzoek is gebleken dat de man ook verdacht wordt van een verkrachting in Voorhout op 3 augustus 2002. Toen werd een 21-jarige vrouw op de 's-Gravendamseweg van haar fiets getrokken en in de bosjes verkracht. Onbekend is of er in deze zaak ook een DNA-match is.

De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie onderzoekt of de man nog in verband kan worden gebracht met andere verkrachtingszaken.