AMSTERDAM - Het onderzoeksteam dat het terrein achter de boerderij van de pleegouders van Willeke Dost in het Drentse dorp Koekange moet uitkammen, kan daar zonder problemen aan de slag.

Het terrein, een voormalige vuilstort, is niet dusdanig verontreinigd dat speciale beschermingsmaatregelen nodig zijn voor de doorzoeking, meldt het Openbaar Ministerie in Assen maandag.

Het onderzoeksteam gaat graven op het terrein om te kijken of het lichaam van Dost er misschien ligt. Wanneer de schop precies de grond ingaat, wil het OM niet bekendmaken. "Het zal in ieder geval binnen enkele weken plaatsvinden", meldt het OM.

De 15-jarige Dost verdween in 1992. Ze was naar bed gegaan en bleek de volgende ochtend te zijn verdwenen. Er werden geen sporen van een inbraak of een misdrijf gevonden. De politie had de verdwijning van Dost eerder beschouwd als een vermissing.

Arrestaties

Haar 66-jarige pleegmoeder en 38-jarige pleegbroer werden in juni echter opgepakt, nadat de zaak vorig jaar opnieuw was bekeken. De pleegmoeder en -broer bleken tegenstrijdige verklaringen te hebben afgelegd.

Na hun arrestatie werd de boerderij van de vrouw minutieus onderzocht. Ook werd in de tuin gegraven, maar er werd niets gevonden. De pleegmoeder en de pleegbroer werden daarop vrijgelaten, maar zijn nog wel verdachten in het onderzoek.