AMSTERDAM - Een baby die zaterdagmiddag in de buurt van het Friese Wolvega in een plastic zak te vondeling was gelegd is door een onbekende vrouw meegenomen.

Het meisje dat de baby vond droeg de vondeling over aan een onbekende die het naar de politie zou brengen. Het kind kwam daar echter nooit aan, meldt de politie maandag.

De baby werd rond 17.00 uur door een minderjarige inwoonster van Wolvega gevonden in de berm van de Steenwijkerweg tussen De Blesse en Wolvega.

Zij zag zo'n vijfhonderd meter voor de bebouwde kom van Wolvega een plastic zak liggen, die bewoog. De Friezin maakte de zak open en zag dat er een nog levende baby in zat.

Politie

Even later kwam er een vrouw bij haar staan die vroeg of de baby van haar was. Omdat dit niet zo was, nam de vrouw de baby over en zei de vondeling naar de politie te brengen. Gezien is dat de vrouw bij de Lelylaan doorliep in de richting van het centrum van Wolvega.

Toen de ouders van de vindster later de politie belden, bleek dat de baby daar niet was afgeleverd. De recherche is een onderzoek gestart, maar heeft de baby niet gevonden. De politie is op zoek naar mensen die meer van de zaak menen te weten.