HILVERSUM - De beelden van zeilmeisje Laura Dekker worden in Nederland niet aan één exclusieve partij verkocht.

Dat heeft directeur Marijke Schaaphok van het bedrijf MasMedia, dat de reis van het zeilmeisje vastlegt, zondag laten weten.

Het programma Life4You zendt zondagavond op televisie de eerste beelden van Dekker uit sinds haar vertrek uit Portugal.

''Als we afspraken maken met één exclusieve partij, vraagt dat op veel fronten een flinke investering van die partij'', legt Schaaphok uit. ''Bovendien zijn er heel veel aanvragen voor materiaal van Laura. We willen per keer bekijken welk programma of welke zender we het beste kunnen bedienen met het materiaal.''

Documentaire

Talpa, die de beelden van Laura op de internationale markt exploiteert, laat zondag weten nog geen concrete contracten hierover te hebben afgesloten met buitenlandse partijen.

MasMedia werkt op dit moment aan een documentaire over het zeilmeisje, die het bedrijf begin oktober op de internationale markt wil gaan aanbieden. Hierin wordt vooral de aanloop naar haar recordpoging verteld.

Orkaanseizoen

Zeilmeisje Laura bivakkeert sinds eind augustus op de Canarische Eilanden. Hier wacht zij tot het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan voorbij is. Dit zal ongeveer twee maanden duren. Het meisje besteedt deze periode volgens haar woordvoerder vooral aan haar schoolwerk. Op haar weblog verhaalt ze vooral over de vele zeiltochtjes die ze op de archipel maakt.

De bedoeling is dat de komende maand camera's op haar boot Guppy worden geïnstalleerd die haar hele reis gaan registreren.

Jongste

Dekker wil graag de jongste zeiler ooit worden die onafgebroken rond de wereld zeilt. Het record waar de puber op jaagt staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 op 20 september 2012.