AMSTERDAM - De politie heeft vrijdagochtend in Vlaardingen een 18-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij donderdagavond in de hoofdstad die een 16-jarige plaatsgenoot het leven kostte.

Dat liet de politie vrijdag weten. De verdachte is een bekende van de politie en het slachtoffer en wordt gezien als hoofdverdachte.

De familie van het slachtoffer heeft tegenover stadszender AT5 verklaard dat de jongen is doodgeschoten door zijn beste vriend. Aanleiding tot de fatale schietpartij is mogelijk een ruzie over een scooterongeluk eerder deze week, waarbij de vermoedelijke dader door toedoen van het slachtoffer een vinger zou hebben gebroken.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Amsterdam al zes mensen aangehouden die aanwezig waren bij de schietpartij. De verdachten, allen Amsterdammers tussen de 15 en 23 jaar, worden verhoord om uit te zoeken wat hun eventuele betrokkenheid is geweest.

Bekende

Het slachtoffer, een bekende van de politie met verscheidene strafbare feiten op zijn naam, werd op straat beschoten. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen. De politie heeft nog geen idee van de achtergrond van de schietpartij. ''We houden overal rekening mee. Als 16-jarige word je niet zomaar beschoten.''

Schietpartij Amsterdam