ALMELO - Almelo is in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door brand in acht auto's. De Twentse stad wordt al enkele maanden geteisterd door een reeks van tientallen autobranden.

De politie heeft burgers opgeroepen om waakzaam te zijn. De politie heeft een speciaal team op de autobranden gezet.

De politie gaat ervan uit dat deautobranden door brandstichting zijn veroorzaakt. Dat meldde de politie vrijdag. De politie zoekt naar twee mannen die getuigen afgelopen nacht hebben zien weglopen bij één van de autobranden.

Bij de twee verschillende incidenten sloeg het vuur over van één op meerdere auto's. De forensische recherche is bezig met technisch onderzoek en de politie houdt buurtonderzoek. De politie sluit niet uit dat de branden door dezelfde personen zijn veroorzaakt.

In totaal werd Almelo de afgelopen twee maanden geteisterd door 38 branden, variërend van auto's tot coniferen en containers.

Weert

Ook in Weert kampt men met autobranden. Burgemeester Jacques Niederer is de serie autobranden in zijn gemeente ''spuugzat''. Hij heeft met de politie afspraken gemaakt dat er meer agenten op de branden worden gezet.

Dat liet de gemeente vrijdag weten. Sinds juni vorig jaar gingen in Weert 24 auto's in de hens. Afgelopen woensdag was het twee keer raak, en daarmee is voor Niederer de maat meer dan vol.

De politie heeft geen idee wie de auto's in brand steekt en of er een verband bestaat tussen de branden. Ook is onduidelijk of er een verband is met een eerdere serie brandstichtingen en bedreigingen jegens personeel van energiebedrijf Eneco en gemeentebestuurders na het oprollen van een wietplantage.