DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft vrijdagochtend een slang uit de Zoutkeetsingel gevist. Dat heeft een woordvoerder laten weten.

Onderzoek in reptielenzoo Serpo in Delft wees later uit dat het om een vrij zeldzame maar niet gevaarlijke albino tijgerpython ging.

Dat is een bedreigde diersoort, aldus woordvoerder van Serpo. De politie was gealarmeerd door voorbijgangers die de slang in het water zagen kronkelen.

Baby

De witte slang met geelbruine vlekken bleek met bijna 1 meter iets kleiner dan 1,5 meter die de politie eerder had vastgesteld. ''Het gaat om een baby",' constateerde de zegsman van Serpo. Een volwassen exemplaar kan volgens hem 4 meter lang worden.

De reptielenopvang vermoedt dat de slang is ontsnapt bij een reptielenhouder in de buurt van de Zoutkeetsingel. De ervaring leert dat dit soort vondsten vaak binnen een straal van 150 meter worden gedaan van de plaats waar de slangen worden gehouden.

Eigenaar

Serpo verzorgt de slang totdat de eigenaar zich meldt. Tot die tijd is volgens de zegsman formeel de burgemeester van Den Haag eigenaar van de python en draait de gemeente op voor de opvangkosten à ongeveer 2,50 euro per dag.

Politie vangt python in Den Haag