RIJSWIJK - Rijkswaterstaat sluit van vrijdagavond acht uur tot maandagochtend vijf uur de A2 in zuidelijke richting (Den Bosch) tussen de knooppunten Everdingen en Deil volledig af.

Tijdens de afsluiting krijgt de weg een nieuwe asfaltlaag. Dat liet Rijkswaterstaat donderdag weten.

Naast de hoofdrijbaan worden ook de westelijke op- en afritten van de aansluitingen Everdingen, Culemborg, Beesd en Geldermalsen afgesloten. Bovendien is er geen toegang via de verbindingswegen vanaf de A27 naar de A2 richting Den Bosch op knooppunt Everdingen.

Rijkswaterstaat verwacht dat automobilisten ernstige hinder van de afsluitingen ondervinden, mede doordat er extra drukte kan ontstaan op de omleidingsroutes A27 en A15.

Tijdens de weekendafsluitingen biedt Rijkswaterstaat alternatief treinvervoer aan tussen Utrecht en Den Bosch. Reizigers betalen 2 euro voor een retourtje op dit traject. Ook is het mogelijk om gratis te reizen op enkele trajecten van vervoersmaatschappij Arriva.

Voor de trein geldt dit op het traject Geldermalsen-Gorinchem en voor de bus op de lijnen 46 (Tiel-Gorinchem), 81 (Gorinchem-Utrecht), 85 (Leerdam-Utrecht) en Qliner 387 (Gorinchem-Utrecht).

Voor het einde van de maand heeft Rijkswaterstaat een nieuwe afsluiting aangekondigd. Van vrijdag 24 tot en met maandag 27 september gaat de A2, op hetzelfde traject in zuidelijke richting, opnieuw dicht.