GELEEN - Het onderzoek in en rond de woning in Geleen waar de politie de afgelopen dagen drie babylijkjes vond, gaat langer duren.

De politie verwachtte aanvankelijk dat het onderzoek donderdag kon worden afgesloten, maar het complexe technische onderzoek gaat ook vrijdag door, zei de Limburgse persofficier van justitie Karin Janssen donderdag.

''Het is een drama wat zich hier heeft afgespeeld'', zei Janssen. ''Het onderzoek zal zo compleet mogelijk zijn; we willen ervoor zorgen dat we niets overslaan. Het is niet uit te sluiten dat we nog iets vinden.''

Grondradar

Donderdag zette de politie onder meer een grondradar en een warmtecamera in. ''Dit huis is al een paar dagen onderwerp van diepgravend onderzoek, letterlijk en fihguurlijk'', zei Janssen tijdens een persgesprek voor het huis aan de Rembrandtlaan.

Ze kon of wilde niet bevestigen dat de oprit en het terras bij de woning pas drie weken geleden zijn aangelegd, zoals buren beweren.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 41-jarige bewoonster van moord, kindermoord of kinderdoodslag, zei Janssen. Het OM gaat ervan uit dat de verdachte de moeder is van de drie dode babytjes. DNA-onderzoek moet dat definitief uitwijzen.

Partner

Volgens buren bestond het gezin uit man, vrouw en drie kinderen. Janssen zei desgevraagd dat de partner van de vrouw geen verdachte is. Waar de man nu is, wist ze niet. Over wat met haar kinderen gebeurt wilde zij niets zeggen in verband met de privacy.

De vrouw is oorspronkelijk afkomstig uit Eindhoven. Maar volgens Janssen concentreert het onderzoek zich op Geleen.

Jeugdzorg

Op geruchten dat de politie door Jeugdzorg of het Orbis Medisch Centrum getipt is en daarna overging tot aanhouding van de vrouw, wilde Janssen niet ingaan. Wel zei ze dat de vrouw vrijdag werd gearresteerd op verdenking van een geweldsmisdrijf tegen een pasgeboren baby.

Het eerste verhoor was voor de politie aanleiding om in de schuur van het huis te gaan zoeken. Daar werd het eerste babylijkje gevonden. Over de aanleiding voor de arrestatie deed Janssen geen mededelingen. ''Dat doen we pas tijdens de zitting van de rechtbank'', zei ze.

Janssen kondigde aan dat justitie voor de komende dagen een informatiestop inlast over de geruchtmakende zaak.

Meer babylijkjes gevonden