GELEEN - In de tuin van de 41-jarige vrouw uit Geleen die vrijdag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar baby, zijn nog twee babylijkjes gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag gemeld.

De twee stoffelijke overschotten van pasgeboren baby's werden gevonden tijdens het technisch onderzoek na de vondst van een babylijkje in de schuur bij het huis van de vrouw.

Justitie onderzoekt nog wanneer de kinderen zijn overleden, of er een biologische band bestaat tussen de kinderen en de vrouw en hoe lang de kinderen daar hebben gelegen.

Doodsoorzaak

Het Nederlands Forensisch Instituut zal de komende dagen sectie verrichten naar de doodsoorzaak.

De rechter-commissaris in Maastricht heeft de vrouw woensdag voor zeker twee weken in bewaring gesteld. Justitie verdenkt haar van moord.

Het is de tweede vondst van dode baby's in korte tijd. Begin augustus werden in het Friese dorp Nij Beets vier lijkjes gevonden op de zolder van een huis.

Buurt

Bij het huis in Geleen waar de babylijkjes zijn gevonden hebben buurtbewoners beertjes en bloemen neergelegd. De ramen van het huis zijn afgedekt met zwart plastic. Voor de deur staat politie.

In en rond het huis doet de politie onderzoek.

Meer babylijkjes gevonden