AMSTERDAM - Een 24-jarige vrouw is dinsdagnacht verkracht in een weiland in Hillegom. De vrouw werd rond 01.00 uur op het fietspad langs de Leidsestraat van haar fiets getrokken.

Mogelijk gaat het om een serieverkrachter. Vrouwen en meisjes wordt geadviseerd om 's nachts niet alleen te fietsen of te lopen in de regio.

Een man trok het slachtoffer bij het Shell-tankstation van haar fiets, waarna hij haar naar een weiland voerde en verkrachtte. De dader reed rond 01.35 uur vermoedelijk op een motor weg in de richting van Hillegom.

Vanwege eerdere verkrachtingen in Voorschoten en Noordwijk had de politie Hollands Midden al een team van twintig rechercheurs op poten gezet.

Masker

De man zou eerder al twee andere vrouwen in Noordwijk en Voorschoten hebben verkracht.

''De verdachte opereert in alle drie de zaken op dezelfde wijze'', zegt een woordvoerder. ''Het is een man van tussen de 1.80 en 1.90 meter lang die zijn gezicht bedekt met een masker of een helm.''

In verband met de verkrachtingen heeft de politie een team van twintig rechercheurs ingezet. Ook is een helikopter ingezet. De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan en is op zoek naar eventuele getuigen en mensen die de locatie afgelopen nacht zijn gepasseerd.

Zoektocht naar serieverkrachter