AMSTERDAM - Hogeschool INHolland heeft zijn studenten die in de Mexicaanse stad Monterrey zitten, geadviseerd terug naar Nederland te komen.

Het zijn studenten die voor een uitwisselingsprogramma tijdelijk in Mexico verblijven. Reden voor het advies is de drugsoorlog in de stad.

Een woordvoerder van INHolland bevestigde dinsdag een bericht hierover in het AD. In totaal heeft de hogeschool vier studenten in Monterrey zitten.

Zij waren in augustus naar Mexico vertrokken om daar het komend halfjaar te studeren. Zij moeten uiteindelijk zelf beslissen of ze terugkeren. Een van hen heeft dat al gedaan, de anderen denken er nog over na.

Reisadvies

De onderwijsinstelling heeft de oproep gedaan na overleg met de Nederlandse ambassade in Mexico en de onderwijsinstelling in Monterrey waar de jongeren zouden studeren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft overigens geen negatief reisadvies over Nuevo Leon, de deelstaat waarvan Monterrey de hoofdstad is.

INHolland heeft elf vestigingen, onder meer in Amsterdam, Delft en Haarlem. Door de drugsoorlog in Mexico zijn sinds 2006 meer dan 28.000 mensen omgekomen.