UTRECHT - Een plastisch chirurg en anesthesioloog van de Utrechtese kliniek Aestheticare worden niet verder vervolgd in verband met de dood van een 21-jarige vrouw in april 2007. De vrouw overleed tijdens een liposuctie aan complicaties.

Hoe die complicaties zijn ontstaan, is niet duidelijk geworden uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM), zo heeft een woordvoerster van het OM in Utrecht donderdag gemeld.

De medici werden verdacht van dood door schuld. Doordat de exacte oorzaak van de complicatie niet boven water is gekomen, kan er mogelijk niet van dood door schuld gesproken worden, aldus het OM.

Ook staat niet vast dat de artsen iets hebben gedaan waardoor dat bewezen kan worden. De nabestaanden van de overleden vrouw en andere betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit niet te vervolgen.

Complicaties

De vrouw overleed uiteindelijk in het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. Daar was ze naartoe overgebracht toen de complicaties optraden. Kort na aankomst ging ze dood. Het UMC meldde het incident bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De politie en het Nederlands Forensisch Instituut onderzochten de zaak in eerste instantie. Vorig jaar vorderde het OM in Utrecht een gerechtelijk vooronderzoek, omdat de verdenking van dood door schuld was gerezen. Nu is gebleken dat justitie onvoldoende aanknopingspunten heeft om de zaak voor de rechter te brengen.