BREDA - In totaal vier van zeven gedetineerde familieleden van de 28-jarige Afghaanse man die vorige week zelfmoord pleegde in zijn cel in gevangenis de Boschpoort (voorheen de Koepel) in Breda, hebben kort daarna ook een zelfmoordpoging gedaan.

Dat blijkt uit een verklaring die het Openbaar Ministerie (OM) in Breda woensdag heeft uitgegeven.

Justitie kondigt in het bericht aan dat de rijksrecherche samen met de Dienst Justitiële Inrichtingen onderzoek gaat doen naar wat er is gebeurd in de verschillende huizen van bewaring waar de mensen vastzitten.

Om welke gevangenissen het gaat, wil het OM niet zeggen.

Coma

Van een man is duidelijk dat hij zich in een cel in Vught met een mes in de keel stak. Hij ligt na de zelfmoordpoging in coma en zijn toestand is nog levensbedreigend. De overige drie gezinsleden die zelfmoord probeerden te plegen, zijn buiten levensgevaar.

De overleden 28-jarige man is woensdag begraven. Zijn vader en moeder mochten daar van de rechter bij zijn. Van de overige gezinsleden wist justitie dat te voorkomen.

De acht gezinsleden (vader, moeder en zes broers) uit Tilburg werden op 26 juli aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de gijzeling van een 56-jarige Afghaanse man in Ledeacker.