AMSTERDAM - De bewoners van de 22 ontruimde woningen in Delft kunnen weer naar huis. Het verdachte pakketje dat woensdagochtend vroeg onder een auto aan de Syriesingel werd gevonden, is verwijderd. Ook de auto is weggehaald, meldt een politiewoordvoerder op Radio 1.

Wat er in het pakketje zit, wordt nog onderzocht. Het duurde lang voordat het pakket was weggehaald en het gebied weer kon worden vrijgegeven. "Het pakketje was lastig te verwijderen", zegt de politiewoordvoerder.

Het pakket werd gevonden nadat rond 05.30 uur een melding bij de politie was binnengekomen dat er iets verdachts onder de auto zat. Na de vondst werden 22 woningen ontruimd en werd het tramverkeer stilgelegd.

Connecties

Van wie de auto waar het pakketje onder zat is, wordt nog onderzocht. Buurtbewoners hadden tegen RTV West gezegd dat de betreffende auto van iemand met connecties in het criminele circuit is.

"De auto is van iemand die daar woont. We weten wie dat is en hebben veel geruchten gehoord. Dat gaan we nu eerst onderzoeken."

Bommelding Delft