BEEKBERGEN - Op de A1 bij Beekbergen is dinsdagochtend een lange file ontstaan nadat de politie een automobilist op de snelweg had klemgereden.

Agenten achtervolgden de verdachte vanuit Twente omdat hij met hoge snelheid over de vluchtstrook reed, meldde de politie dinsdag.

De achtervolging eindigde rond negen uur met een botsing op de snelweg waarbij ook de politie betrokken was. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

Als gevolg van de achtervolging was de rijbaan van Hengelo naar Apeldoorn ter hoogte van de afslag Beekbergen ruim een uur lang afgesloten.

File

Om kwart over tien werd de rijbaan weer vrijgegeven, meldde de ANWB. Op dat moment stond er een file van 12 kilometer.

De politie kreeg na acht uur 's ochtends al meerdere meldingen binnen over het opvallende rijgedrag van de bestuurder. Hij haalde onder meer automobilisten links en rechts in. Ondanks gebruik van zwaailicht en sirene stopte de auto niet.

Hulp

Automobilisten op de snelweg poogden de politie te helpen door met alarmlichten aan op lage snelheid te rijden om zo een file te vormen. Vlak voor het knooppunt Beekbergen remde de automobilist af waarna de aanrijding plaatsvond.

Bij de aanrijding zijn drie politiewagens en de auto van de man beschadigd. De automobilist, een 25-jarige man uit Almelo, is meteen na het ongeval aangehouden.