NIJMEGEN - De 40-jarige man uit Nijmegen die vrijdagmiddag in Nijmegen door de politie werd doodgeschoten, gedroeg zich ''zeer agressief naar de politie''. Dat liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag weten.

''De agenten voelden zich dusdanig bedreigd dat er werd geschoten.'' De politie kreeg een melding binnen dat een man een vestiging van de supermarktketen Lidl had overvallen.

Ook had de politie een melding gekregen van een bedreiging in de wijk Leuvenbroek, vermoedelijk door dezelfde man.

Agenten konden de verdachte al snel traceren; hij reed in een auto op de Neerbosscheweg. De Nijmegenaar zag nog kans een politiehond neer te steken. Die overleefde het.

Standaardprocedure

De man werd doodgeschoten op de Neerbosscheweg bij het Bastion Hotel. De Rijksrecherche onderzoekt de schietpartij, een standaardprocedure in dit soort gevallen. De politie Noord- en Oost-Gelderland doet het forensisch onderzoek.

De Neerbosscheweg, een van de grootste doorgaande wegen van Nijmegen, werd na de schietpartij afgesloten. Ook de parkeerplaats van het Bastion Hotel werd afgesloten voor onderzoek. Pas zaterdagochtend rond half negen werden de weg en parkeerplaats weer vrijgegeven.