Zeilmeisje Laura vertrokken uit Portugal

RIJSWIJK - Het zeilmeisje Laura Dekker is zaterdagochtend vanaf Gibraltar vertrokken naar de Canarische Eilanden. Dat heeft haar manager Peter Klarenbeek gezegd.

Eerdere berichten dat Dekker vanuit Portugal aan haar soloreis was begonnen, kloppen niet. Het meisje wilde geen media-andacht meer en is daarom vanuit Portugal naar Gibraltar gevaren, om vandaaruit te vertrekken.

De 14-jarige Laura wil graag de jongste zeilster ooit worden die onafgebroken rond de wereld zeilt. Met het vertrek begint haar solozeilreis officieel. In Portugal trof ze de afgelopen twee weken de laatste voorbereidingen, zoals testvaarten.

Orkaanseizoen

De reis naar de Canarische Eilanden neemt ongeveer tien dagen in beslag. De duur van de vaart is afhankelijk van het weer. Dekker wacht op de Canarische Eilanden het einde van het orkaanseizoen af voordat ze de Atlantische Oceaan oversteekt.

Het record waar Laura op jaagt staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 op 20 september 2012.

Lees meer over:
Tip de redactie