AMSTERDAM - Er komt toch een actie op televisie en radio om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan.

Donderdag gaan de publieke omroep, RTL en SBS aandacht vragen voor de ramp in Pakistan.

Volgens een woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) komt er geen show die op verschillende zenders tegelijk wordt uitgezonden, zoals bij de aardbeving in Haïti.

"Elke zender gaat er op zijn eigen manier aandacht aan besteden." Ook op de radio is aandacht voor Pakistan. Onder andere Radio 538 en Q-Music doen mee.

Overstromingen

Tot nu toe was het onzeker of radio en tv geld zouden gaan inzamelen voor Pakistan, omdat er erg weinig beelden van de overstromingen waren.

De precieze invulling van de radio- en tv-actie wordt nog besproken. Daarover wordt begin volgende week meer duidelijk.

Extra geld

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag bekendgemaakt dat Nederland nog eens 3,6 miljoen euro aan noodhulp beschikbaar stelt voor de slachtoffers van de overstromingsramp. Het geld komt bovenop de eerdere 3 miljoen euro die Nederland gaf.

Nederland deed de toezegging donderdag tijdens een bijeenkomst van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York, waar meerdere landen extra geld beloofden.

Van de extra bijdrage gaat 2 miljoen euro naar het wereldvoedselprogramma WFP en 1,6 miljoen euro naar het VN-kinderfonds Unicef.

Voedselpakketten

WFP kan hiermee de komende maanden verder met het uitdelen van voedselpakketten aan ongeveer 6 miljoen mensen. UNICEF kan met het geld voedsel en schoon drinkwater regelen voor zuigelingen, jonge kinderen en hun moeders. Ook kunnen ze er toiletten van aanschaffen.

De eerdere bijdragen gingen ook naar het WFP (2 miljoen) en het Internationale Rode Kruis (1 miljoen).

Pakistan