HILVERSUM - Tijdens een vakantie in Nederland is RTL-verslaggever Conny Mus overleden. Een hartaanval in de nacht van donderdag op vrijdag werd de 59-jarige nieuwsjager, die jaren actief was als correspondent in het Midden-Oosten, fataal.

Dat heeft RTL vrijdag bevestigd.

Mus werd op 21 oktober 1950 in Amsterdam geboren. Hij verhuisde in 1981 naar Israël waar hij korte tijd later de eerste stappen zette in de televisiewereld en de journalistiek.

Na verslaggevingsklussen in onder meer Roemenië, Cambodja en Moskou keerde hij terug naar het Midden-Oosten alwaar hij jarenlang als RTL-correspondent diende.

''Eigen verhalen maken, laten zien en horen dat je er bent - vooral ook het verhaal achter het nieuws maken - hoe treft het de mensen die er leven'', was zijn journalistieke credo

Verklaring

RTL laat in een verklaring weten in Mus ''niet alleen een zeer gewaardeerde en geliefde collega, maar ook een gedreven en onverschrokken journalist te verliezen''.

''Conny Mus was een icoon van het RTL Nieuws. Een man van het eerste uur. Een buitengewoon goede en bevlogen journalist, een voorbeeld voor veel collega's. Daarnaast was hij een lief en geweldig mens. Een trouwe vriend. En hij had heel veel vrienden. Zowel binnen RTL als daarbuiten. Iedereen hield van Conny'', aldus hoofdredacteur Harm Taselaar.