HILVERSUM - Frits Barend en Telekids keren terug bij RTL. Dat bleek donderdag tijdens de presentatie in Hilversum van het nieuwe winterseizoen van RTL Nederland.

Barend komt met een nieuw interviewprogramma dat hij maakt met zijn dochter Barbara. Telekids, omgedoopt in RTL Telekids, is dagelijks te zien op RTL 8 tussen 06.30 en 09.30.

Frits Barend had bij RTL jarenlang een talkshow met Henk van Dorp. In 2005 verhuisde het programma voor een jaar naar Talpa, daar was het voor het laatst te zien in 2006.

Mooie verhalen

Met dochter Barbara maakt hij nu het tijdschrift Helden waarin ook lange interviews met sporters te lezen zijn. ''Wij zijn gewoon enorm nieuwsgierig, we willen alles weten. Gedreven topsporters hebben vaak mooie verhalen te vertellen'', aldus Barbara.

In het programma Barend en Barend op RTL 7 zullen niet alleen verhalen van topsporters aan bod komen maar ook politici hun opwachting maken.

Irene Moors

Onder de noemer RTL Telekids zijn uiteenlopende kinderprogramma's te zien, overigens in deze versie zonder Carlo Boszhard en Irene Moors die het programma presenteerden tot 1999. Voor RTL Telekids is de zender een samenwerkingsverband aangegaan met attractiepark De Efteling. De Efteling maakt het studioprogramma De Schatkamer, een quiz, vanuit het park.

Tevredenheid heerst alom bij de programmadirecteuren van RTL Nederland. De kijkcijfers zijn volgens Bert Habets van RTL Nederland 'dazzling' te noemen en de programmering staat volgens hem als een huis.

Comedyserie

De vaste waarden, onder anderen Linda de Mol, Wendy van Dijk en Martijn Krabbé, zullen zich hoogstwaarschijnlijk ook in het nieuwe seizoen weer voor hun zender gaan bewijzen.

De Mol vertelde donderdag dat zij werkt aan nieuwe comedyserie voor RTL gebaseerd op de Amerikaanse serie Everybody loves Raymond. ''Heel leuk maar ook heel spannend. Comedy moet gewoon echt leuk zijn'', aldus De Mol. De serie komt volgend voorjaar op de buis.

Oranje

Habets: ''Noblesse oblige, we zullen geenszins kunnen inzakken. We blijven vernieuwen.'' De topman van RTL kon het niet laten op te merken dat hij er trots op is dat er tijdens het WK voetbal een 'speldenprikje was uitgedeeld' aan de NOS met het succes van het voetbalprogramma VI Oranje.

Nieuwe voorbeelden van programma's zijn komend seizoen The Voice of Holland (RTL 4), Benidorm Bastards (RTL 4), Glee-Fever (RTL 5) en Sylvia's secret, een realitysoap over het leven van fotomodel Sylvia Geersen.