ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam gaat nog eens kijken of het strandfeest dat volgende week in Hoek van Holland gepland staat, wel door moet gaan. Dat heeft deelraadvoorzitter Hestia Reukema van Hoek van Holland vrijdag gemeld voor RTV Rijnmond.

Het feest wordt precies een jaar na de strandrellen georganiseerd. Tijdens de rellen kwam een Rotterdammer om het leven.

Politiebonden noemen het ''bizar'' en ''bezopen'' dat er exact een jaar na de rellen op dezelfde plaats een soortgelijk feest plaatsvindt.

De organisator van het feest heeft volgens Reukema wel de juiste exploitatievergunning. Toch heeft de gemeente Rotterdam maandag extra overleg met hem.

''We gaan ons daar beraden over de mogelijkheden om het feest al dan niet door te laten gaan'', aldus de deelraadvoorzitter voor RTV Rijnmond.

Hooligans

Het gepland dansfeest, Ministry of Beats, vindt plaats in de strandtent Miljonairs in Hoek van Holland. De politiebonden vragen zich af hoeveel besef er bij de organisator van het feest is over wat er een jaar geleden is gebeurd.

Het strandfeest Sunset Grooves liep op 22 augustus 2009 volledig uit de hand. Tientallen hooligans keerden zich tegen de politie.

Agenten werden achtervolgd en in het nauw gedreven. Zij zagen geen andere mogelijkheid dan te schieten. Daarbij kwam een 19-jarige man om het leven.

Ander karakter

Ministry of Beats heeft overigens een heel ander karakter dan Sunset Grooves. Het is een besloten feest in de strandtent met toegang voor maximaal duizend bezoekers.

Een woordvoerster liet weten dat de strandtent zich niet bewust was van de datum. Er zijn regelmatig feesten en Ministry of Beats vindt op 22 augustus plaats omdat daarvoor ruimte was in de agenda.