ROTTERDAM - Het Kralingse Bos in Rotterdam krijgt homopaaltjes. De markeringen moeten aangeven waar zich de homo-ontmoetingsplek in het bos bevindt.

De paaltjes zijn duidelijk herkenbaar door een bordje met twee paar voetjes erop en de kleuren van de regenboog, een internationaal symbool van de homogemeenschap.

Dat heeft bestuurder Robin de Roon van de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk vrijdag gemeld.

''De paaltjes scheppen duidelijkheid voor zowel de bezoekers van de plek als mensen die daar liever niet komen'', stelt De Roon.

Alleen binnen dat gebied, in het noordoosten van het bos, wordt seks tussen homoseksuelen getolereerd. ''Wie buiten de paaltjes wordt betrapt, krijgt voortaan een boete'', beklemtoont de bestuurder.

Afvalbakken

De Roon kan niet zeggen hoe groot het seksgebied exact is. Ook weet hij niet of Rotterdam de eerste gemeente is die 'homopaaltjes' plaatst. ''Maar ik heb er nog nooit eerder van gehoord.''

Behalve de paaltjes komen er in de homozone ook extra afvalbakken voor condooms te staan.

Eerste gemeente

Of Rotterdam de eerste gemeente is die 'homopaaltjes' plaatst wist De Roon niet te vertellen. ''Maar ik heb er nog nooit eerder van gehoord.''

Het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart (dat inmiddels is opgegaan in het stadsdeel Nieuw-West) kwam vorig jaar wel met een vergelijkbaar initiatief.

In het recreatiegebied De Oeverlanden van De Nieuwe Meer plaatste het informatieborden met plattegronden van het gebied. Daarop stonden niet alleen de strandjes en speelplekken, maar ook de plekken waar homo's cruisen.