AMSTERDAM – Lucht- en Ruimtevaartmuseum Aviodrome is bereid een Dakota te leveren voor in de musical Soldaat van Oranje.

Dat heeft het museum vrijdag tegenover NU.nl bevestigd.

Het vliegtuig dat eigenlijk voor in de musical gebruikt zou worden, raakte donderdagnacht te zwaar beschadigd om nog dienst te kunnen doen.

Tijdens het vervoer van het openluchtmuseum in Best naar vliegveld Valkenburg, in de buurt van Leiden, kwam de vrachtwagen die het toestel vervoerde klem te zitten op een viaduct. Het vliegtuig was te breed.

Aviodrome heeft naar eigen zeggen vier Dakota’s in eigendom en over het uitlenen van één van de toestellen wordt vrijdag overlegd.

Oplossing

De producent van de musical, Fred Boots, betreurde het ongeluk, maar benadrukte vrijdagochtend al dat er hoe dan ook een oplossing zou komen. ''Op de een of andere manier moeten we toch een originele Dakota gebruiken'', verklaarde Boots.

Hij bleef ’s ochtends hopen dat de beschadigde Dakota nog gebruikt kon worden voor de musical. Nu lijkt dat dus niet meer nodig. Boots heeft nog niet gereageerd op het bericht.

Vliegtuig klem op viaduct