BREDA/PRINSENBEEK - De politie in West-Brabant is donderdagavond en vrijdagochtend druk geweest met automobilisten die onder invloed van LSD of GHB waren. De politie heeft dat vrijdag gemeld.

Op de A58 haalde een 25-jarige man uit Sint Willebord donderdagavond met 200 kilometer per uur auto's over de vluchtstrook in. Na aanhouding in Prinsenbeek bleek dat hij in drie flessen meer dan twee liter GHB bij zich had.

De man verklaarde meer dan tien keer per dag te gebruiken. Ook zijn 21-jarige vriendin die bij hem in de auto zat, vertelde dat ze veel van het verdovingsmiddel gebruikt.

Naakt

In het centrum van Breda reed een 36-jarige Fransman zijn auto vrijdagochtend klem tegen twee paaltjes. Agenten troffen hem vrijwel naakt en alleen op zijn sokken aan op de Havermarkt.

De Fransman zou daar hebben geprobeerd een voorbijganger te slaan en schoppen. Na zijn aanhouding en op weg naar het politiebureau bleef hij zingen en roepen. Tijdens zijn verhoor met hulp van een tolk gaf hij het gebruik van LSD toe.