ROTTERDAM - Politiebonden NPB en ACP zijn ontstemd dat exact een jaar na de strandrellen in Hoek van Holland een dansfeest wordt gehouden in strandtent Miljonairs.

''Bezopen'', reageerde een woordvoerder van de Nederlandse Politiebond. ''Bizar'', zei een zegsman van de Algemene Christelijke Politiebond.

''Het getuigt van een slechte smaak om precies een jaar na dato op exact dezelfde locatie een feest te houden. We zijn boos'', bevestigde de NPB vrijdag berichtgeving in De Telegraaf.

De ACP vraagt zich af hoeveel besef er bij de organisator van het feest Ministry of Beats is over wat er een jaar geleden is gebeurd.

Hooligans

Het strandfeest Sunset Grooves liep op 22 augustus 2009 volledig uit de hand. Tientallen hooligans keerden zich tegen de politie. Agenten werden achtervolgd en in het nauw gedreven.

Zij zagen geen andere mogelijkheid dan te schieten. Daarbij kwam een 19-jarige man om het leven.

Strandtent

Ministry of Beats heeft overigens een heel ander karakter dan Sunset Grooves. Het is een besloten feest in de strandtent met toegang voor maximaal duizend bezoekers.

Een woordvoerster liet weten dat de strandtent zich niet bewust was van de datum. Er zijn regelmatig feesten en Ministry of Beats vindt op 22 augustus plaats omdat daarvoor ruimte was in de agenda.

'Niet in verhouding'

Radio Decibel organiseert het feestje en betreurt de ophef. ''Het is absoluut vervelend wat er een jaar geleden is gebeurd, en daarom zouden we er ook nooit over hebben gedacht om een groot open strandfeest te organiseren. Dit feestje staat daarmee echter niet in verhouding. Het valt feitelijk onder de gewone bedrijfsvoering van de strandtent'', aldus een zegsvrouw.

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zei dat voor het feest geen vergunning is afgegeven. Dat is ook niet nodig, zolang het binnen de exploitatievergunning past.

Beachclub Miljonairs overweegt een minuut stilte te houden tijdens het feest Dat laat een woordvoerder vrijdag weten. Het feest wordt niet afgelast.