VENLO - De politie in Venlo kan het vijftien jaar oude dossier niet meer vinden over de verkrachting van een nu 33-jarige vrouw uit het Venlose kerkdorp Steyl, in februari 1995.

De dader zou een Duitse serieverkrachter zijn. Justitie en politie bevestigden vrijdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

De vrouw moest onlangs opnieuw gehoord worden, zei een woordvoerster van de politie. Dat gebeurde nadat de verdachte in Duitsland was opgepakt.

Betreurenswaardig

Er bleek een DNA-match bewaard te zijn die de man verbond met de vrouw in Steyl. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond noemt het zoekraken van de stukken ''betreurenswaardig''.

Het slachtoffer is het vertrouwen in de Nederlandse politie kwijt geraakt en wil dat de Belgische justitie haar zaak verder onderzoekt. Dit omdat ook in België slachtoffers wonen van de 46-jarige Duitse verdachte, die enkele maanden geleden werd gearresteerd.

Confronterende vragen

België heeft om zijn uitlevering gevraagd. De vrouw zegt in de Limburgse kranten dat de recherche haar vijftien jaar geleden niet geloofde. De politie ontkent dat. ''Om de dader te kunnen pakken zijn confronterende vragen nodig, en dat kan overkomen als niet geloofd worden'', relativeert de woordvoerster van de politie.

Zij zegt verder dat het dossier waarschijnlijk verkeerd is opgeborgen en daarom niet teruggevonden kan worden. ''We hebben er alles aan gedaan om het terug te vinden, vermoedelijk is het verkeerd gearchiveerd''.

Alle medewerking

Volgens de vrouw heeft de Belgische politie haar inmiddels gehoord in Venlo, maar de Nederlandse politie zegt dat dit nog moet gebeuren. ''Wij geven alle medewerking als de Belgische politie de zaak oppakt'', zei de woordvoerster.

De verdachte werd in maart in zijn woning in Altenahr, in de buurt van Koblenz, aangehouden. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij bekende inmiddels honderden gevallen van exibitionisme, aanranding en verkrachting in Nederland, Duitsland en België de afgelopen negentien jaar.