ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft dit jaar nog nader onderzoek laten doen naar het eerder als ongeloofwaardig afgedane alibi van verdachte Julien C. voor de moord op de 8-jarige basisscholier Jesse Dingemans op 1 december 2006 in Hoogerheide.

Dat werd donderdagochtend duidelijk tijdens de behandeling van zijn terugverwezen strafzaak door het gerechtshof in Arnhem.

Er is gezocht naar een eventuele aangifte van C. tegen drie mannen die hem zouden hebben bedreigd, afgeperst en mishandeld. De verdachte zegt in zijn alibi dat het drietal ook de moord op het jongetje heeft gepleegd. Een aangifte is niet gevonden.

Zaak helemaal over

Het gerechtshof in Arnhem doet de strafzaak helemaal over omdat de Hoge Raad eerder bepaalde dat het hof in Den Bosch, dat Julien C. in hoger beroep levenslange celstraf oplegde, hem had moeten wijzen op de risico's die hij liep omdat hij zich toen niet wilde laten bijstaan door een advocaat. Ook hadden de raadsheren zich beter moeten verdiepen in zijn motief om zelf zijn verdediging te voeren.

Julien C. (nu 26 jaar) liet zich donderdag wel bijstaan door advocaten. Zelf beroept hij zich op zijn zwijgrecht en gaat hij niet in op vragen van het gerechtshof. ''Ik heb met moeite mijn eigen verdediging gedaan. Dat heeft geen indruk gemaakt. Ik heb niks te zeggen tegen jullie.''