AMSTERDAM - Zeker twee meisjes zijn het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting in Rotterdam.

Een 25-jarige Rotterdammer die eerder al bekende seksuele handelingen met een 15-jarig meisje te hebben verricht, wordt nu ook verdacht van ernstig misbruik van een 12-jarig meisje.

Bij beide zaken zijn vermoedelijk meer mensen betrokken.

Agenten troffen het 12-jarige meisje op straat aan, meldt de politie dinsdag. Het kind was weggelopen en in haar eentje naar Rotterdam gegaan.

Onderzoek

Uit onderzoek bleek dat zij door verschillende mannen ernstig seksueel is misbruikt, aldus de politie.

Het misbruik vond plaats in de week van 16 tot en met 23 juli, toen het kind in Rotterdam verbleef. Het zou zijn gebeurd in een woning aan de 1e IJzerstraat in Rotterdam, waar een maand eerder het 15-jarige meisje slachtoffer werd van een ernstig zedenmisdrijf.

De politie sluit niet uit dat het 12-jarige meisje behalve in deze woning ook op een andere locatie is misbruikt.

Tijdens meerdere gesprekken met het kind uit Nijmegen kwam zij met verschillende (bij-)namen van daders op de proppen. De 25-jarige Rotterdammer, die nog vastzit, heeft inmiddels ook over de 12-jarige een verklaring afgelegd.

Vorige week donderdag werd bekend dat hij heeft toegegeven seksuele handelingen met het 15-jarige slachtoffer te hebben verricht. Toen meldde het Openbaar Ministerie ook dat er aanwijzingen zijn dat meer mensen bij dit incident betrokken waren.

Jamsessie

Het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel bezocht op 19 juni een jamsessie in een buurthuis aan de Slinge en ging na afloop in een auto met de verdachte mee. In de woning in de 1e IJzerstraat in Delfshaven werd ze vervolgens misbruikt.

Het slachtoffer deed later aangifte, waarna de Rotterdammer vorige week maandag werd aangehouden.

De politie roept meisjes die eveneens in de omgeving van de 1e IJzerstraat het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf contact op te nemen met het rechercheteam.