HUISSEN - Ongeveer dertig personen in Huissen (Gelderland) hebben in de nacht van maandag op dinsdag hun huis in een appartementencomplex moeten verlaten omdat er brand woedde in een woning op de bovenste verdieping. Zes woningen zijn verwoest.

Volgens een woordvoerster van de brandweer liggen de voor- en achtergevel van het appartement eruit. ''Als je de schade ziet, kun je niet anders concluderen dan dat er een explosie heeft plaatsgevonden." Er zijn geen slachtoffers gevallen.

De meeste bewoners van het complex aan de Schaapsdam konden al vrij snel hun appartement weer in.

Alleen de bewoners van zes huizen naast en onder de brand kunnen nog niet terug vanwege de rook- en waterschade. Ook moet er nog bouwtechnisch onderzoek worden uitgevoerd om te kijken of het veilig is.

Bewoner

De politie is op zoek naar de bewoner van het appartement waar de brand uitbrak. Omstanders meldden ook dat er sprake was van een explosie en hebben een persoon zien wegrijden op een motor.

De politie gaat uit van brandstichting en vermoedt dat de bewoner van het appartement daarbij betrokken is.

De politie is dinsdagochtend bezig met sporenonderzoek in en rond de woning. Over de identiteit van de bewoner van het huis doet de politie geen mededeling.

Schulden

''We hebben van buurtbewoners verhalen gehoord over schulden die deze man zou hebben. Ook dat gaan we onderzoeken.''

De gemeente staat mensen bij die hun huis nog niet in kunnen. Het is nog onduidelijk wanneer hun woning weer bewoonbaar is.

De gemeente houdt dinsdagavond een informatiebijeenkomst voor omwonenden.