AMSTERDAM - Willeke Alberti heeft zondagavond bij de Stopera in Amsterdam de Gay Pride afgesloten. Het was al de tiende keer dat de zangeres met haar optreden het homofestival officieel beëindigde.

Bij de Stopera was een slotfeest, dat de hele dag duurde. Naast Alberti traden artiesten op als Bonnie St. Claire, Jody Bernal en Big Black & Beautiful.

De finalisten van Popstars namen het met een battle op tegen de finalisten van Idols.

De Gay Pride begon vorige week zondag. De hele week waren er tal van activiteiten: tentoonstellingen, debatten, filmvoorstellingen en natuurlijk heel veel feesten. Het thema dit jaar was 'Celebrate' (vieren).

Het homo-evenement vond al voor de vijftiende keer plaats.

Canal Parade

Het traditionele hoogtepunt was de Canal Parade op zaterdag. Ongeveer tachtig bont versierde boten met veelal schaars geklede deelnemers trokken door de grachten van Amsterdam. Door de regen kwamen er veel minder bezoekers dan voorgaande jaren.

Circa 380.000 mensen namen een kijkje, vorig jaar waren dat er nog 560.000.

Een deel van de bezoekers was afkomstig van een 'gay cruise' die Amsterdam voor de eerste keer aandeed. Uit Scandinavië was een cruiseschip met 2100 homo's aan boord naar de hoofdstad gekomen om het feest mee te vieren.

Bekijk alle foto's van de Gay Pride op NUfoto

Willeke sluit Gay Pride af